EnergiWatch

Rekyl i oliepriser efter fredagens prisfald

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Der er let stigende priser på oliemarkedet mandag morgen, og guldpriserne tager et hop på spekulation om en forestående nordkoreansk raketaffyring.

Oliemarkedet stiger en smule i den tidlige asiatiske handel, hvor de kinesiske handlere er tilbage efter en uges fravær.

Fredagens markante prisfald giver anledning til et mindre rekyl, samtidig med at markedet spekulerer i, at Saudi-Arabien vil fortsætte med at begrænse produktionen for at understøtte priserne.

De amerikanske olieinstallationer i Louisiana, Mississippi og Alabama, som har været lukkede på grund af orkanen Nate, er planlagt til at genåbne mandag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 55,75 dollar mod 55,20 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 49,45 dollar mod 49,15 dollar fredag eftermiddag.

På guldmarkedet afvejer investorerne risikobilledet i forbindelse med rapporter om en forestående nordkoreansk langdistanceraket-afprøvning.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Vitols topchef ser global olieefterspørgsel toppe om 10 år

Olieselskab overvejer havmøllepark i Jamaica

Maersk-rederi snupper økonomidirektør i Lillerød

Danske konsulenter går Dong i bedene på havvind

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere