EnergiWatch

Vitols topchef ser global olieefterspørgsel toppe om 10 år

Den globale olieefterspørgsel kan toppe allerede om 10 år, mener Ian Taylor, der er topchef i verdens største handelshus med olieprodukter.

Foto: Foto: ritzau/AP/Eric Gay

Den globale efterspørgsel efter olie kan toppe allerede om 10 år eller i perioden 2028-2030 på grund af det stigende tempo i skiftet mod bl.a. elbiler og væk fra fossile brændstoffer.

Det mener Ian Taylor, topchef i verdens største oliehandelshus Vitol, der torsdag talte under et arrangement i London. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Spørgsmålet om, hvornår olieforbruget topper, deler industrien og analytikere, men alle er enige om, at skiftet fra olie til vedvarende energikilder kan få dramatisk betydning for en række industrier og herunder ikke mindst shippingindustrien.

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Ifølge Ian Taylor er den største bekymring i industrien netop nu den lave oliepris. Selvom oliemarkedet viser tegn på en bedre balance, mener Taylor, at USA's voksende olieeksport vil lægge fornyet pres på olieprisen i 2018, selv om vurderingen er, at den i de næste to til tre år vil bevæge sig inden for intervallet 60 til 65 dollars per tønde.

DNV GL offentliggjorde for nylig en af de mest omfattende internationale analyser af skiftet fra olie til vedvarende energikilder. Den konkluderede, at efterspørgslen på olie vil flade ud fra 2020 til 2028 og derefter falde kraftigt.

Olieprisen tager et lille dyk

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Manglende priskontrol vil sende olien i graven

En tønde texansk olie går over magisk grænse på 50 dollar

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere