EnergiWatch

Vitols topchef ser global olieefterspørgsel toppe om 10 år

Den globale olieefterspørgsel kan toppe allerede om 10 år, mener Ian Taylor, der er topchef i verdens største handelshus med olieprodukter.

Den globale efterspørgsel efter olie kan toppe allerede om 10 år eller i perioden 2028-2030 på grund af det stigende tempo i skiftet mod bl.a. elbiler og væk fra fossile brændstoffer.

Det mener Ian Taylor, topchef i verdens største oliehandelshus Vitol, der torsdag talte under et arrangement i London. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Spørgsmålet om, hvornår olieforbruget topper, deler industrien og analytikere, men alle er enige om, at skiftet fra olie til vedvarende energikilder kan få dramatisk betydning for en række industrier og herunder ikke mindst shippingindustrien.

Oliepriserne truer den økonomiske vækst 

Ifølge Ian Taylor er den største bekymring i industrien netop nu den lave oliepris. Selvom oliemarkedet viser tegn på en bedre balance, mener Taylor, at USA's voksende olieeksport vil lægge fornyet pres på olieprisen i 2018, selv om vurderingen er, at den i de næste to til tre år vil bevæge sig inden for intervallet 60 til 65 dollars per tønde.

DNV GL offentliggjorde for nylig en af de mest omfattende internationale analyser af skiftet fra olie til vedvarende energikilder. Den konkluderede, at efterspørgslen på olie vil flade ud fra 2020 til 2028 og derefter falde kraftigt.

Olieprisen tager et lille dyk Oliepriserne truer den økonomiske vækst Manglende priskontrol vil sende olien i graven En tønde texansk olie går over magisk grænse på 50 dollar 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs