EnergiWatch

Oliepriser på fortsat højt niveau

Råoliemarkederne fortsætter sit momentum fra torsdag.

Foto: Foto: ritzau/AP/Eric Gay

Torsdagens høje priser på oliemarkedet holder næsten fredag morgen, mens guldprisen siver i modsat takt med obligationsrenterne.

Oliemarkedet lægger forsigtigt ud fredag. Markedsdeltagerne overvåger endnu en tropisk storm på vej mod Den Mexikanske Golf, mens de kinesiske handlere fortsat er fraværende på grund af den ugelange Golden Week fejring.

Udsigten til udvidede olieproduktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) og andre producenter som Rusland, bidrager til at støtte priserne og holder den amerikanske referenceolie over 50 dollar per tønde.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 56,90 dollar mod 57,00 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,70 dollar mod 50,90 dollar torsdag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Færøsk olieboss skal være topchef for ombrust bank

Olieprisdyk men fortsat på højt niveau

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Fortsat høje oliepriser

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere