EnergiWatch

Faldende oliepriser efter stor amerikansk eksportvolumen

Råvaremarkederne ligger med vigende priser i oliemarkedet torsdag morgen, mens ædelmetaller handles sidelæns i takt med en stabilisering i de amerikanske renter.

Foto: /ritzau/Magnus Holm

Den ugentlige olielagerstatistik fra det amerikanske energiministerium viste onsdag eftermiddag et langt større træk på lagrene end ventet.

Faldet skyldes stigende eksport udløst af den bredere rabat i de amerikanske WTI-priser i forhold til de internationale Brent råoliepriser, hvilket gør olieeksport fra USA attraktivt.

Lagrene af råolie faldt 6,0 mio. tønder i den forgangne uge, hvor økonomernes bud lød på et fald på 0,5 mio. tønder ifølge Bloomberg.

Men lagrene af benzin steg samtidig 1,6 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, faldt 2,6 mio. tønder.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Der var ventet en stigning i benzinlagrene på 1,0 mio. tønder og et fald i destillatlagrene på 1,3 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 55,85 dollar mod 55,95 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 49,95 dollar mod 50,45 dollar onsdag eftermiddag.

Guld og andre ædelmetaller bliver handlet lavere på baggrund af vigende amerikanske renter.

En ounce guld står torsdag morgen i 1275 dollar mod 1274 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobber torsdag morgen handlet til 6536 dollar per ton mod 6533 dollar onsdag eftermiddag.

Færøsk olieboss skal være topchef for ombrust bank

Olieprisdyk men fortsat på højt niveau

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Fortsat høje oliepriser

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere