EnergiWatch

Amerikansk olie dikterer igen priserne

På råvaremarkedet fokuserer investorerne onsdag morgen på de amerikanske olieforsyninger, hvor lagerbeholdning falder kraftigt.

Råoliepriserne viger onsdag, hvor tvivlen om den positive prisudvikling, der har varet det meste af tredje kvartal, vil kunne fortsætte gennem årets sidste tre måneder af året. Og det tynger markedet.

Tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste desuden et fald i råolielagrene på 4,1 mio. tønder i sidste uge, hvor analytikerne havde ventet et fald på 0,8 mio. tønder.

Til gengæld steg lagrene af benzin med 4,9 mio. tønder, hvor der var ventet en stigning på 1,1 mio. tønder, mens lagrene af destillater faldt med 0,6 mio. tønder mod et ventet fald på 1,8 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 55,60 dollar mod 56,10 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 50,05 dollar mod 50,50 dollar tirsdag eftermiddag.

Dong skovler milliarder ind på vild vækst, men flere leverandører kæmper 

Analytiker: Dongs navneændring er at gamble med brandet 

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs