EnergiWatch

Fyringerne fortsætter i norsk olieserviceselskab

Det norske olieserviceselskab Aibel må igen fyre på grund af det dårlige marked og et tab af en kontrakt med Statoil. Aker Solutions sætter også fart under besparelserne.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Et tab af en aftale med Statoil og fortsat svære markedsvilkår betyder, at olieserviceselskabet Aibel igen må fyre et stort antal medarbejdere.

Flere norske medier, herunder Tidens Krav, skriver, at Aibel har besluttet at afskedige 49 ud af 86 medarbejdere på sit kontor i Kristianssund.

Fyringer kommer i kølvandet på en massiv sparerunde i april, som kostede 500 ansatte jobbet. Aibel har nu sagt farvel til lidt over 1300 medarbejdere i løbet af de sidste to år.

Nedskæringerne skyldes, at olieserviceselskaberne har fået markant mindre at lave, siden olieprisen begyndte at falde fra midten af 2014. Samtidig har Aibel mistet en rammeaftale med olieselskabet Statoil, skriver Tidens Krav.

Besparelserne rammer også norske Aker Solutions. Selskabet har allerede meddelt, at det skal spare 30 pct. af sin omkostningsbase fra 2015 i løbet af i år. Ifølge E24 har ledelsen imidlertid besluttet, at der skal skæres yderligere 20 pct. inden 2021.

Lykkes det, vil Aker Solutions have skåret sine omkostninger med 50 pct. på seks år.

Norske offshore-selskaber fyrer igen hundredvis

Kongsberg fyrer 700 ansatte i Norge

Aibel undersøger mulig korruption i Nordsøen

Forsiden lige nu

Vestas får ordre i Spanien

Mens flere måneders strejker og protester mod Vestas' nedlukning i León er ved at ebbe ud, får mølleproducenten en ganske sigende ordre i naboprovinsen.

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby

Fibia åbner op for den milliardstore pose penge, som fiberselskabet i oktober fik af moderselskaberne Seas-Nve og Nrgi. Det sker i Rødby, hvor Lollands borgmester tidligere på måneden opfordrede borgerne til at blive koblet på.

Borgmester opfordrer borgere til at tilslutte sig fibernet

Lolland Kommunes borgmester har i et brev opfordret borgerne i Rødby og Holby til, at de tager imod Fibias tilbud om at få en fiberforbindelse. Det er ikke borgmesterens opgave, siger teleanalytiker til Journalista.dk, der henviser til dom fra 2006.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere