EnergiWatch

Fyringerne fortsætter i norsk olieserviceselskab

Det norske olieserviceselskab Aibel må igen fyre på grund af det dårlige marked og et tab af en kontrakt med Statoil. Aker Solutions sætter også fart under besparelserne.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Et tab af en aftale med Statoil og fortsat svære markedsvilkår betyder, at olieserviceselskabet Aibel igen må fyre et stort antal medarbejdere.

Flere norske medier, herunder Tidens Krav, skriver, at Aibel har besluttet at afskedige 49 ud af 86 medarbejdere på sit kontor i Kristianssund.

Fyringer kommer i kølvandet på en massiv sparerunde i april, som kostede 500 ansatte jobbet. Aibel har nu sagt farvel til lidt over 1300 medarbejdere i løbet af de sidste to år.

Nedskæringerne skyldes, at olieserviceselskaberne har fået markant mindre at lave, siden olieprisen begyndte at falde fra midten af 2014. Samtidig har Aibel mistet en rammeaftale med olieselskabet Statoil, skriver Tidens Krav.

Besparelserne rammer også norske Aker Solutions. Selskabet har allerede meddelt, at det skal spare 30 pct. af sin omkostningsbase fra 2015 i løbet af i år. Ifølge E24 har ledelsen imidlertid besluttet, at der skal skæres yderligere 20 pct. inden 2021.

Lykkes det, vil Aker Solutions have skåret sine omkostninger med 50 pct. på seks år.

Norske offshore-selskaber fyrer igen hundredvis

Kongsberg fyrer 700 ansatte i Norge

Aibel undersøger mulig korruption i Nordsøen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere