EnergiWatch

Iran åbner samtaler med Maersk-konkurrenter

National Iranian Oil Company har åbnet samtaler med andre multinationale selskaber om videreudviklingen af oliefeltet South Pars, efter at forhandlingerne med Maersk Oil ikke har gjort fremskridt.

Forhandlingerne mellem Iran og Maersk Oil har endnu ikke gjort fremskridt, og derfor er landet nu begyndt at se på andre muligheder for at videreudvikle oliefeltet South Pars.

Det skriver avisen Financial Tribune en måneds tid efter, at Maersk-gruppen annoncerede salget af sin olieforretning til franske Total.

"Sideløbende samtaler med andre multinationale selskaber er begyndt med henblik på at gå i gang med megaprojektet," siger Karim Zobeidi, som er tilknyttet det statsejede National Iranian Oil Company (NOIC).

Samtaler mellem Maersk Oil og Iran har stået på i længere tid, og Maersk er af flere iagttagere blevet udpeget som favorit til at vinde opgaven på South Pars-feltet, som ligger i Den Persiske Golf.

Det skyldes, at selskabet har stor erfaring med lignende, teknisk komplicerede olieboringer på Al-Shaheen i nordlige del af feltet, som ligger i Qatar. En kontrakt som selskabet sidste år tabte til netop Total.

Analytikere har samtidig peget på, at Maersk Oils ekspertise formentlig var en stor del af årsagen til, at Total valgte at købe selskabet for 7,45 mia. dollars. Handlen skal nu godkendes af konkurrencemyndighederne, inden den ventes at gå igennem i første kvartal af næste år.

Iran har tidligere meldt ud, at forhandlingerne om videreudviklingen af South Pars vil være færdige i marts 2018.

Tabte Maersk-felter kan være nøglefaktor bag opkøb 

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Total-direktør vil styrke kontorer i Danmark 

Professor: Skattetrykket får Total til at vælge Norge fra 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs