EnergiWatch

Statoil leder efter "milliarder af tønder" i nyt oliefund

Sammen med en række partnere har Statoil taget fat på arbejdet med at udforske det såkaldte Korpfjell-felt i Barentshavet tæt på den russiske grænse. Hvis det lever op til de mest optimistiske forventninger, er der "milliarder af tønder olie".

Selvom prisen på en tønde olie er halveret siden sommeren 2014, hvor den lå højst, bliver der stadig ledt aktivt efter olie på den norske sokkel, og især den olie, der kan udvindes billigt og ligger i megafelter, er interessant. Senest er det Johan Sverdrup, som partnerne med Statoil i spidsen er ved at bygge op. Blandt de øvrige deltagere er bl.a. Maersk Oil og svenske Lundin.

I denne uge er Statoil ifølge Stavanger Aftenblad så taget fat på efterforskningen efter olie i feltet, der ifølge de mest optimistiske vurderinger kan indeholde "milliarder af tønder".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs