Shell og BP's topchefer tror stadig på Nordsøen

De to oliekæmper har solgt ud af aktiver og skåret massivt i investeringer i Nordsøen, men de to selskabers topchefer tror fortsat på det ellers hårdt pressede marked.
Foto: Royal Dutch Shell PR
Foto: Royal Dutch Shell PR

BP og Shell har begge skåret kraftigt i investeringerne og solgt aktiver fra i Nordsøen, siden olieprisen begyndte sit fald tilbage i sensommeren 2014.

Men de to oliekæmper vil fortsat være at finde i de norske og britiske farvande i Nordsøen fremadrettet, fremgår det af kommentarer fra selskabernes topchefer ifølge Financial Times.

BP planlægger at øge sin produktion på britisk sokkel til 200.000 tønder om dagen i 2020, og CEO Bob Dudley beskriver over for avisen selskabets engagement i Nordsøen som "bundsolidt."

Hos Shell har CEO Ben van Beurden i samme ånd signaleret, at Nordsøen igen ligner en investeringsmulighed. Det på trods af, at Shell solgte mere end halvdelen af sin britiske produktion til Chrysaor for næsten fire mia. dollars tilbage i januar i år.

Men lavere omkostninger giver Shell appetit på Nordsøen.

"Vi har reduceret omkostningerne til udbygningen af Gannet C-feltet i Nordsøen med mere end 20 pct., så vi nu kan levere mere for mindre, hvilket gør væksten markant billigere og gør os mere modstandsdygtige over for lave priser," lød det ifølge Financial Times fra Ben van Beurden i juli.

Han pegede bl.a. på de såkaldte Penguin-felter i den nordlige del af Nordsøen som et blandt en håndfuld felter verden over, som Shell overvejer at give grønt lys til i løbet af det næste halvandet år.

BP trumfer analytikernes forventning trods kæmpe afskrivning i Angola  

Shell skyder indtjeningen i vejret 

Oliegiganter trumfer lav oliepris og sætter turbo på indtjeningen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også