EnergiWatch

Libyen trodser Opecs forsøg på at bremse olieproduktion

I juli måned steg produktionen af olie fra Opec-landene med yderligere 210.000 tønder om dagen ifølge data fra Bloomberg. Især Libyen modarbejder forsøget på at skære ned.

Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

Libyen er en stor sten i skoen for de medlemmer af Opec, der forsøger at bremse mængderne af olie på markedet. I juli måned steg den totale produktion fra Opec-landene med 210.000 tønder olie om dagen og nåede 32,87 mio. tønder, viser data fra Bloomberg.

I perioden steg antallet af afskibninger med råolie fra Libyen til et treårigt højdepunkt, hvor der blev afskibet omkring 865.000 tønder råolie om dagen. En stigning på 11 pct. fra juni, som var det højeste siden juli 2014, skriver Bloomberg.

Opec-landene kæmper en kamp for at bremse mængden af olie på markedet for at drive prisen op igen. Og siden slutningen af sidste år har man i Opec forsøgt at holde styr på aftalen om samlet at mindske oliemængderne med 1,8 mio. tønder om dagen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Ifølge Torbjørn Kjus, der er chefanalytiker på oliemarkedet hos DNB, kan det dog blive en udfordring for Libyen at holde de nuværende tempo i eksporten:

"Det vil være overraskende, hvis de kan holde produktionen stabil," siger han til Bloomberg og peger på, at der stadig er uro i landet, hvor flere forskellige grupper kæmper om at få en del i landet oliesalg.

Olien runder 50 dollars – Men Credit Suisse skærer i prognose

Olieprisen tager et dyk efter nyhed om stor Opec-produktion

Opec-reduktioner uden effekt efter et helt år

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere