Chevron vender blodrødt tab på driften til milliardoverskud

Øget produktion og en højere oliepris end sidste år får amerikanske Chevron til at skifte fortegn i regnskabet.

Tallet for driftsindtjeningen i årets andet kvartal hos den amerikanske oliegigant Chevron ligner til forveksling det fra samme periode sidste år: Hvis det da ikke lige var for fortegnet.

For mens andet kvartal sidste år bød på et blodrødt tab på 1,5 mia. dollar, lyder dette års driftsindtjening på fraregnet nedskrivninger og gevinster fra salg af aktiviteter på plus 1,5 mia. dollar, hvilket lægger sig en smule over analytikernes gennemsnitlige forventning.

Som det også har været tilfældet for konkurrenter som Exxon, Shell, Total og Statoil, der torsdag og fredag har fremlagt kvartalsregnskaber for årets andet kvartal, skyldes meget af fremgangen en højere oliepris sammenlignet med samme periode sidste år.

Men flere års konstruktionsprojekter rundt i verden er også begyndt at stå færdige og blive koblet til, hvilket betyder, at Chevron er begyndt at tjene penge på at sælge den olie og gas, som de i lang tid blot har brugt penge på at bygge platforme til at suge op.

Det har bevirket, at Chevrons samlede produktion af olie og gas steg med 10 pct. til 2,89 mio. tønder olieækvivalenter i forhold til andet kvartal sidste år.

"Resultatet for 2. kvartal er forbedret betydeligt i forhold til for et år siden, og vores pengestrøm år til dato er positiv,” skriver bestyrelsesformand og adm. direktør for Chevron John Watson i regnskabet og fortsætter:

"Vi leverer en højere produktion med færre kapital- og driftsudgifter."

Omsætningen landede i andet kvartal på 34,5 mia. dollar mod 29,2 mia. dollar i samme periode sidste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også