Enormt amerikansk flertal godkender nye sanktioner mod Rusland

Med 419 stemmer for og blot tre imod har Repræsentanternes hus godkendt nye sanktioner mod Rusland. EU frygter, at det vil ramme europæiske energiselskaber.
RITZAU / JONAS RIMER HANSEN

Republikanere og demokrater i Repræsentanternes Hus i USA har tirsdag amerikansk tid godkendt et forslag om at indføre nye sanktioner mod Rusland, Iran og Nordkorea.

Det skete med et overvældende flertal trods modvilje mod forslaget fra præsident Donald Trump. Således stemte 419 for og tre imod.

De nye sanktioner skal ses som en løftet pegefinger over for Rusland for at blande sig i det amerikanske præsidentvalg sidste år og for dets aggressive militære fremfærd i Ukraine og Syrien.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Lovforslaget mangler dog godkendelse i Senatet, før det kan sendes til Det Hvide Hus. Her kan præsidenten enten underskrive det eller bruge sin vetoret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Det Hvide Hus har Donald Trump endnu ikke besluttet sig for, om han vil underskrive lovforslaget.

EU frygter konsekvenserne

Sanktionerne risikerer imidlertid ikke kun at ramme Rusland, Iran og Nordkorea. Hos EU-toppen i Bruxelles frygter man, at de også vil ramme europæiske selskaber, som er involveret i russiske energiprojekter.

Mandag berettede Financial Times, at avisen havde set et internt EU-notat, hvori der stod, at  EU  "skal være klar til at handle i løbet af få dage", hvis den amerikanske lov "vedtages uden EU's bekymringer er taget i betragtning".

Bekymringerne har især kredset om gasrørledningen Nord Stream 2, der efter planen skal gå fra Rusland til Tyskland syd om Bornholm. Her står de involverede europæiske samarbejdspartnere Shell, Engie, Wintershall, Uniper og ÖMV for skud.

Ifølge en liste fra EU-Kommissionen er der dog yderligere syv konkrete projekteter med europæiske samarbejdspartnere, som vil blive omfattet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også