EnergiWatch

Direktør i OW Bunkers datterselskab tiltales for fusk

En tidligere direktør i OW Bunkers datterselskab i Singapore tiltales for mandatsvig for 800 millioner.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) rejser tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i OW Bunker for mandatsvig for 800 millioner kroner.

Det oplyser Søik i en pressemeddelelse torsdag.

Det drejer sig om en tidligere direktør for et datterselskab i Singapore i OW Bunker-koncernen. Direktøren er dansk statsborger.

"Der er tale om et stort børsnoteret selskab, der meget pludseligt og uforudset går konkurs, og det har haft store konsekvenser for mange mennesker. Derfor har det været vigtigt at få klarlagt, om der var grundlag for at gøre et strafferetligt ansvar gældende mod nogen," siger vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at bagmandspolitiet efter OW Bunkers konkurs i 2014 har efterforsket forholdene i og omkring koncernen.

Det er på baggrund af den omfattende efterforskning, at der nu er rejst tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i Singapore.

Anklagen handler om datterselskabets kreditgivning til et singaporeansk selskab. Ifølge anklageskriftet var der tale om en kreditgivning, som lå uden for direktørens mandat.

Ledelsen i moderselskabet anklages ikke, da der ifølge Niels Vejlby Hansen ikke er beviser til at rejse tiltale.

"For at kunne rejse tiltale mod nogen i moderselskabet OW Bunker i Danmark, så skal de som udgangspunkt have vidst det eller have medvirket til det."

"I vores efterforskning har vi ikke fundet bevis for, at ledelsen har medvirket til noget af det her, eller at den på anden måde har gjort noget, som gør at vi kan rejse en straffesag mod dem," siger han til Ritzau.

Tiltalen går på, at det over en periode på cirka halvandet år løb op i mere end 800 millioner kroner.

"Sådan som vi formulerer tiltalen, så er det noget, han i kraft af sin rolle som direktør i datterselskabet selv har foretaget. Han har selv givet nogle kreditter, som han ikke var berettiget til," tilføjer Niels Vejlby Hansen.

Sagen kommer til at køre ved Retten i Aalborg. Den er endnu ikke berammet.

OW Bunker-aktionærer får fri proces til søgsmål

OW Bunkers ledelse tog afstand fra Altors skattefinte

Løsladt OW Bunker-chef jagter millionerstatning

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere