EnergiWatch

USA vil firedoble sin olieeksport inden for tre år

Amerikansk konsulenthus vurderer, at USA vil eksportere 2,25 mio. tønder olie om dagen i 2020

Foto: /ritzau/AP/LM Otero

USA vil firedoble sin eksport af olie inden for de næste tre år og dermed overhale størstedelen af oliekartellet Opec's medlemmer, spår det indflydelsesrige konsulenthus Pira Energy.

Det skriver Financial Times.

Inden 2020 spås USA at eksportere 2,25 mio. tønder olie om dagen. Til sammenligning eksporterede Kuwait sidste år 2,1 mio. tønder om dagen, Nigeria 1,7 mio. og USA selv 520.000

"USA bliver en af verdens ti største olieeksportører. Det er ikke medlem af Opec, og det agter ikke at begrænse produktionen for at holde priserne oppe. Det er rigtig dårlige nyheder for Opec," siger Gary Ross, analysechef for olie i Pira, til Financial Times.

USA forbød eksporten af olie indtil 2015, hvor forhenværende præsident Barack Obama omstødte det 40 år gamle forbud. Siden er USA begyndt at eksportere olie til nye markeder som Europa og Kina og forsøger under Donald Trump at opnå dominans på energimarkedet.

USA er stadig afhængige af store olieimporter og importerede 7,9 mio. tønder om dagen sidste år, da den amerikanske olietype har begrænset efterspørgsel i hjemlandet, skriver Financial Times.

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere