EnergiWatch

USA vil firedoble sin olieeksport inden for tre år

Amerikansk konsulenthus vurderer, at USA vil eksportere 2,25 mio. tønder olie om dagen i 2020

Foto: /ritzau/AP/LM Otero

USA vil firedoble sin eksport af olie inden for de næste tre år og dermed overhale størstedelen af oliekartellet Opec's medlemmer, spår det indflydelsesrige konsulenthus Pira Energy.

Det skriver Financial Times.

Inden 2020 spås USA at eksportere 2,25 mio. tønder olie om dagen. Til sammenligning eksporterede Kuwait sidste år 2,1 mio. tønder om dagen, Nigeria 1,7 mio. og USA selv 520.000

"USA bliver en af verdens ti største olieeksportører. Det er ikke medlem af Opec, og det agter ikke at begrænse produktionen for at holde priserne oppe. Det er rigtig dårlige nyheder for Opec," siger Gary Ross, analysechef for olie i Pira, til Financial Times.

USA forbød eksporten af olie indtil 2015, hvor forhenværende præsident Barack Obama omstødte det 40 år gamle forbud. Siden er USA begyndt at eksportere olie til nye markeder som Europa og Kina og forsøger under Donald Trump at opnå dominans på energimarkedet.

USA er stadig afhængige af store olieimporter og importerede 7,9 mio. tønder om dagen sidste år, da den amerikanske olietype har begrænset efterspørgsel i hjemlandet, skriver Financial Times.

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs