EnergiWatch

Olieprisen i laveste niveau i syv måneder

Analytiker vurderer, at olieprisen fortsat er under pres på grund af ringere efterspørgsel, men et stigende udbud.

Foto: /ritzau/Magnus Holm

Olieprisen holder sig lav torsdag og ligger på det laveste niveau i syv måneder.

Onsdag faldt futures på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering til august med 3,5 pct. til 47,00 dollar, og det er stort set også niveauet torsdag morgen. Den amerikanske reference olie, WTI, oplevede samme udvikling. Olieprisen er i juni faldet omkring 8 pct.

Faldet i olieprisen skyldes en uventet stor stigning i lagrene af benzin ifølge en opgørelse af Energy Information Administration, EIA. Lagrene af benzin steg 2,1 mio. tønder, mens der ifølge estimater fra Bloomberg News var ventet et fald.

"Efterspørgslen er ikke så stærk som ventet, og udbuddet fortsætter med at stige trods faldende pris," siger chefmarkedsstrateg hos CMC Marklets i Sydney Michael McCarthy til Bloomberg News. Han vurderer videre, at det nedadgående pres på olieprisen vil fortsætte.

Stigende olieproduktion presser priserne ned

Hollændere vil gøre nyt forsøg på at finde lollandsk olie

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere