EnergiWatch

Seadrill overrasker positivt trods fortsatte kvale

Mens selskabet kæmper for en rekapitalisering, går det lidt bedre end ventet med udlejningen af rigge og skibe.

Foto: Photo: Seadrill

Det norske borerigselskab Seadrill, der ligesom Maersk Drilling udlejer boreskibe og borerigge, har landet bedre end ventede resultater i årets første kvartal.

I de første tre måneder af 2017 havde Seadrill et driftsoverskud (EBITDA) på 291 mio. dollar mod ventede 255,42 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Seadrill kom ud med en toplinje, der viste en omsætning på 569 mio. dollar mod analytikernes estimat på 561,7 mio. dollar.

På bundlinjen tjente Seadrill 65 mio. dollar i kvartalet, og ved udgangen af perioden havde selskabet en ordrebog på 3,4 mia. dollar.

Alt er dog ikke rosenrødt for selskabet, der blandt andet venter et fortsat svært borerigmarked på kort til mellemlangt sigt, et lavere driftsoverskud i andet kvartal på omkring 240 mio. dollar og er i gang med at forhandle om rekapitalisering med forskellige parter.

Seadrill sælger rigge for 225 mio dollars

 

Olielagre faldt som ventet i sidste uge

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere