EnergiWatch

Ineos: Skaber en helt ny forretning med købet af Dongs olie og gas

En ny stærk aktør gør sin entre i det nordeuropæiske olie- og gasmarked. Schweiziske Ineos vil satse kraftig på vækst inden for olie, gas og shipping i Nordsøen.

Foto: DONG

Alle spekulationer om et stærkt, dansk olie- og gasselskab i form af en sammensmeltning af Dongs og Maersks olie- og gasaktiviteter kan smides i arkivskabet. I stedet skal danskerne vende sig til, at en stor del af vores olie- og gas nu hentes op af undergrunden af et schweizisk firma.

Det er resultatet, efter Dong i dag har besluttet at sælge sin olie- og gasdivision til den schweiziske kemikoncern Ineos.  Ineos er et schweizisk selskab i kemi- og plastikbranchen. Det privatejede firma omsætter for mere end 40 mia. dollar, 320 mia. kr., og producerer i 67 forskellige lande.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en milliard. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs