EnergiWatch

Olieprisen dykker markant

En ny lagerstatistik viser atter en gang har endnu en gang sendt prisen på den amerikanske referenceolie WTI sydpå.

Råvaremarkederne ligger med et markant fald i oliepriserne torsdag morgen, mens ædelmetallerne viger let på grund af lidt højere amerikanske renter.

Den ugentlige olielagerstatistik fra det amerikanske energiministerium, der blev offentliggjort onsdag eftermiddag, sendte oliepriserne ned.

Godt nok var et fald i lagrene af råolie på 1,0 mio. tønder i den forgangne uge præcis som ventet blandt økonomerne, men lagrene af benzin steg til gengæld 1,5 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, blev reduceret med 2,0 mio. tønder.

Der var ventet et fald i benzinlagrene på 1,6 mio. tønder og et fald i destillatlagrene på 0,8 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 53,35 dollar mod 54,75 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,75 dollar mod 52,25 dollar onsdag eftermiddag.

Olielagre faldt som ventet i sidste uge

Vindmøller skal hjælpe med at hente olie

PKA i grønt farvel til canadiske olieinvesteringer

Overraskende store lagre presser oliepriser ned

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere