EnergiWatch

Dansk lobbyfirma i kamp for russisk gaslinje

Det danske kommunikations- og public affairs-firma Rud Pedersen skal sælge Nord Stream 2-projektet over for danskerne og særligt de danske beslutningstagere.

Foto: JENS MEYER/AP/POLFOTO

Mens Danmark behandler ansøgningen om den omdiskuterede gasledning Nord Stream 2, har det russiske selskab bag hyret et af Nordens største lobbybureauer. Det skriver Politiken.

Selskabet Nord Stream 2 har hyret konsulentvirksomheden Rud Pedersen til at hjælpe med lobbyindsatsen i Danmark, hvor Energistyrelsen i sidste måned modtog en officiel ansøgning om den omdiskuterede gasledning, der skal gå fra Rusland via dansk farvand ved Bornholm til Tyskland.

"Jeg kan bekræfte, at selskabet Nord Stream 2 er kunder hos os i forbindelse med den danske debat," siger partner og direktør for public affairs Martin Løntoft fra Rud Pedersen i Danmark til Politiken.

Foto: Nord Stream 2
Foto: Nord Stream 2
 

Med kontorer i både Danmark, Sverige, Norge, Finland og Bruxelles hører bureauet til de største i Norden. Engagementet er blot ét eksempel på, hvordan parter på begge sider kaster tunge kræfter ind i kampen om projektet, der rammer et vidt forgrenet net af politiske og økonomiske interesser i hele energisektoren med alt, hvad det indebærer af stater og selskaber. 

I forvejen har Nord Stream 2 ansat tidligere journalist og kommunikationschef i blandt andet Danfoss Markela Dedopoulos som ansvarlig for ansvarlig for kommunikation og public affairs i Danmark.

"Mit job består af at håndtere og rådgive Nord Stream 2 inden for disse områder. Mine opgaver er blandt andet at sikre, at de relevante interessenter har så meget korrekt information om vores projekt som muligt," siger hun til Politiken.

Bredt flertal vil åbne for at sige nej til russisk gas DF vil ikke lade EU tage skraldet for nej til russisk gasledning Ny lov skal gøre det muligt at afvise russisk gasledning Danmark har fået North Stream 2-ansøgning 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs