EnergiWatch

30 år efter opdagelse åbner dansk oliefelt for hanerne

Ravn-feltets olie, der blev opdaget i 1986, kan nu endelig flyde til overfladen. Tyske Wintershall håber på, at feltet kan danne fundamentet for en ny olieklynge.

Foto: Wintershall

Nordsøen får sig en ny oliekilde. Tyske Wintershall og Nordsøfonden er endelig klar til at bore olien op af Ravn-feltets lagre, skriver Berlingske.

Det er første gang i ti år, at Nordsøen får sig et nyt oliefelt, og det er mere end 30 år siden, at Ravn-feltets olie blev opdaget.

I 2006 overtog Wintershall Ravn-feltet sammen med den danske statspartner Nordsøfonden.

Ravn-feltet kan blive begyndelsen på et olieeventyr for Wintershall, der kigger nærmere på potentialet for olieudvinding i området omkring Ravn-feltet.

"Vi føler os sikre på, at det er begyndelsen på noget positivt, og nu skal vi til at forstå, hvordan reservoiret opfører sig. Er disse resultater positive, så vil det gøre os i stand til at gå videre," siger Robert Frimpong, der er adm. direktør i Wintershall Nordzee, til Berlingske.

 

Nordsøen er en underskudsforretning for Storbritannien

Maersk Oil får de første dråber olie fra grænsefelt i Nordsøen

Forsiden lige nu

Danfoss-direktør: "Det er fuld kraft frem"

Det er lykkedes for den danske industrigigant at løfte både omsætning og resultat markant i 2017, men forventningerne til det indeværende år er store, og det samme er pengepungen, der skal bruges på både udvikling og opkøb. Her ser Danfoss blandt andet et stort potentiale i elektrificering.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere