EnergiWatch

Olieselskaberne sprang fra Nordsø-aftale i sidste øjeblik - og fik lempeligere modregning

Den stod på armlægning mellem staten og olieselskaberne i det langstrakte forhandlingsforløb om en ny Nordsø-aftale. Regeringen var klar til at finansiere dele af skatterabatten til olieselskaberne med forringelser i dagpengesystemet.

Foto: Wintershall

TV2 News stod foran Finansministeriets røde bygning på Slotsholmen og kørte breaking news på en ny Nordsø-aftale. Forligspartiernes forhandlere havde smidt, hvad de havde i hænderne for at stå i Finansministeriet kl. 14.

Kun de sidste knaster om krone-krone finansiering og penge til forskning i grøn olieindvinding manglede, inden et bredt flertal i Folketinget kunne nikke endeligt ja til den aftale, som regeringen nu efter mange måneders forhandlinger havde på plads med Mærsk og DUC om lempeligere afskrivningsregler. Skattelettelsen skulle i første omgang gøre det attraktivt for Mærsk og dets DUC-partnere Shell og Chevron at gå i gang med genopbygning af det store Tyra-gasfelt i Nordsøen og dermed sikre staten store skatteindtægter i en årrække fremover.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs