EnergiWatch

Opec-lande levede op til 91 pct. af aftalen i februar

Opec-landene levede op til lidt mere end ni tiendedele af deres fælles nedskæringsaftale i februar. Det fortæller det internationale energiagentur, IEA, i sin månedsrapport.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

91 pct. af nedskæringsaftalen fra december 2016 blev overholdt, efter at Opec-landene øgede produktionen med 170.000 tønder per dag til 32,01 mio. tønder per dag i februar.

Stigningen kan tilskrives Saudi-Arabien, som øgede produktionen med 180.000 tønder per dag i måneden og dermed var kun 20.000 tønder fra sin daglige kvote på 10 mio. tønder.

IEA bemærker dog, at der ikke er sket et fald i olielagrene trods nedskæringerne i januar og februar. De kommercielle lagre i OECD-landene voksede i januar med 48 mio. tønder til 3,03 mia. tønder, medles det. Februar har dog budt på et marginal fald i lagrene ifølge de foreløbige tal.

Olieprisen tog ikke stor notits af månedsrapporten fra IEA, da en tønde Brent-olie kortvarigt tabte cirka 10 cent per tønde men hurtigt var tilbage i et prisleje omkring 51,60 dollar per tønde.

Tirsdag faldt olieprisen kraftigt efter meldinger om produktionsstigningen i Saudi-Arabien, men det tabte blev genvundet i løbet af samme aften.

Eon siger farvel til fossil fortid med milliardunderskud

Skotsk VE-boss takker af

Dommer afslår stammes bøn om at stoppe Dakota-olieledning

Olieprisen svinger tilbage til niveau før Opec-rapport

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere