Saudi-Arabien forsikrer om at skære i olieproduktionen

Det er blevet til en håndfast garanti om produktionssænkninger fra Saudi-Arabien, efter olieprisen den seneste uge er faldet med 10 pct.
Foto: Ronald Zak/AP/Polfoto
Foto: Ronald Zak/AP/Polfoto
RITZAU FINANS

Saudi-Arabien bekræftede tirsdag i en sjælden udtalelse, at landet står ved sin forpligtelse om at stabilisere det globale oliemarked ved at begrænse produktionen. Tirsdag faldt prisen for første gang i år for en tønde Brent-olie til omkring 50 dollar per tønde, og råolie-prisen er den seneste uge faldet med 10 pct.

Det skriver Financial Times.

Udtalelsen fra Saudi-Arabien kom netop efter offentliggørelsen af Opecs månedlige rapport, der viser en stigning i Saudi-Arabiens produktion i februar. Rapporten satte gang i bekymringer om, hvorvidt landet står ved sine tidligere løfter om at begrænse produktionen.

Det seneste fald i oliepriserne går ud med oliens seneste prisstigninger siden sidste års globale aftale mellem verdens største producenter, der dengang blev enige om at tøjle olieproduktionen.

"Saudi-Arabien forsikrer markedet om, at vi står ved og er fast besluttede på at stabilisere det globale oliemarked gennem et tæt samarbejde med alle Opec- og ikke-Opec-producenter," lød det i tirsdagens udtalelse fra Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih.

Det er sjældent landets energiminister kommunikerer så klart om landets intentioner. Normalt kommunikere ministeren gennem rådgivere og udvalgte mediekontakter.

Olieprisen falder kraftigt efter saudiarabisk melding New York og London kæmper om Aramco-notering To Opec-lande klar til at forlænge olieaftale Irakisk opbremsning sender olieprisen op 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også