EnergiWatch

Saudi-Arabien forsikrer om at skære i olieproduktionen

Det er blevet til en håndfast garanti om produktionssænkninger fra Saudi-Arabien, efter olieprisen den seneste uge er faldet med 10 pct.

Saudi-Arabien bekræftede tirsdag i en sjælden udtalelse, at landet står ved sin forpligtelse om at stabilisere det globale oliemarked ved at begrænse produktionen. Tirsdag faldt prisen for første gang i år for en tønde Brent-olie til omkring 50 dollar per tønde, og råolie-prisen er den seneste uge faldet med 10 pct.

Det skriver Financial Times.

Udtalelsen fra Saudi-Arabien kom netop efter offentliggørelsen af Opecs månedlige rapport, der viser en stigning i Saudi-Arabiens produktion i februar. Rapporten satte gang i bekymringer om, hvorvidt landet står ved sine tidligere løfter om at begrænse produktionen.

Det seneste fald i oliepriserne går ud med oliens seneste prisstigninger siden sidste års globale aftale mellem verdens største producenter, der dengang blev enige om at tøjle olieproduktionen.

"Saudi-Arabien forsikrer markedet om, at vi står ved og er fast besluttede på at stabilisere det globale oliemarked gennem et tæt samarbejde med alle Opec- og ikke-Opec-producenter," lød det i tirsdagens udtalelse fra Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih.

Det er sjældent landets energiminister kommunikerer så klart om landets intentioner. Normalt kommunikere ministeren gennem rådgivere og udvalgte mediekontakter.

Olieprisen falder kraftigt efter saudiarabisk melding

New York og London kæmper om Aramco-notering

To Opec-lande klar til at forlænge olieaftale

Irakisk opbremsning sender olieprisen op

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere