EnergiWatch

UK: Finansminister vil hjælpe lidende olieselskaber i Nordsøen

Lidende olieselskaber i Nordsøen skal have en håndsrækning, mener den britiske finansminister. Det vil blandt andet kunne ske gennem en lempelse af skattereglerne.

Foto: Wintershall

Den britiske konservative politiker og finansminister Philip Hammond vil hjælpe olieselskaber i Nordsøen med at tjene penge. Ifølge Hammond vil det blandt andet kunne gøres ved at lempe skattereglerne.

Det skriver the Telegraph.

Philip Hammond vil samle et ekspertpanel, der skal undersøge, hvordan nye skatteregler kan forlænge olie- og gasprojekters produktive liv i Nordsøen.

Detaljerne i Hammonds plan vil blive præsenteret onsdag, når han holder sin første tale til det britiske Underhus, House of Commons.

"Salg af olie- og gasfelter er et komplekst problem og skattesystemet kan støtte økonomisk fremgang," siger Deirdre Michie, administrerende direktør i Oil and Gas UK, til the Telegraph.

På nuværende tidspunkt har virksomheder ret til en skatterabat ved omkostninger forbundet med afvikling af gamle projekter, men kun hvis de tidligere har betalt skat i Storbritannien. Dette har blandt andet været en udfordring for nye selskaber på markedet, der har været forsigtige med at købe aktiver i Nordsøen.

Statens indtægter fra Nordsøen blev halveret i 2015

Endnu et Nordsø-selskab bliver solgt

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs