EnergiWatch

HMN skal sættes til salg

57 danske kommuner har besluttet sig for at undersøge markedet for et salg af Danmarks største gasselskab.

Skulle man have mod på et venture ud i den danske gassektor, så er der nu en mulighed på vej.

Danmarks største gasselskab, HMN Naturgas, skal nemlig sættes til salg, og med det bliver det muligt at overtage cirka en kvart million danskers gasaftaler.

Beslutningen om at sælge er truffet af de 87 medlemmer af repræsentantskabet, selskabets øverste myndighed, på et møde mandag formiddag og bliver over for EnergiWatch bekræftet af koncernens administrerende direktør, Susanne Juhl. Dermed har de i alt 57 ejerkommuner fulgt en indstilling fra koncernens bestyrelse, som EnergiWatch kunne fortælle om tidligere på måneden.

Danmarks største gas-selskab på vej på private hænder

Salget kommer ikke bare til at berøre den kommercielle del af HMNs forretning, men koncernens ejerskab af en del af det danske ledningsnet til naturgas bliver også omfattet.

Her har regeringen i sin forsyningsstrategi ytret ønske om en "konsolidering" og "samling" af naturgasnettet, efter staten købe Dong Energys naturgasrør sidste år. Nu kan noget lignende altså ske for HMN, idet repræsentantskabet også har belsuttet sig for at give grønt lys til en "struktureret salgsproces" af selskabets gasdistributionsnet.

Det danske naturgasnet, som det så ud, før Dong Energy solgte sine rør til statens Dansk Gasdistribution i 2016. Kilde: Energitilsynet.

Konkrete aftaler om salg skal endeligt besluttes af HMNs repræsentantskab.

Smal aftale om mindre papirnusseri i gasbranchen

Fyret efter fire måneder: Danmark får ny gaschef

HMN-ejere overvejer massive frasalg

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere