EnergiWatch

Siem Offshore forventer overkapacitet flere år frem

Markedet for OSV-fartøjer har været ramt af overkapacitet, og det vil fortsætte i de kommende år, vurderer Siem Offshore, som står over for afgørende forhandlinger med obligationsejerne for at komme i mål med sin finansieringsplan.

Foto: Siem Offshore

Norske Siem Offshore forventer ikke, at det stærkt pressede marked for offshoreskibe bliver meget bedre i de kommende år, meddeler rederiet torsdag i forbindelse med årsregnskabet for 2016.

Ifølge Siem Offshore fortsatte OSV-markedet med at være svært i de sidste tre måneder af 2016, hvor det blev til en stigning i antallet af fartøjer, der var lagt op.

Og for de kommende år forventer rederiet ikke nogen umiddelbar bedring i markedet.

"Fremadrettet mener vi, at den overskydende skibskapacitet vil vare ved i flere år og fortsætte med at gøre markedet svært og måske tvinge ejerne til at lægge flere fartøjer op. Charterraterne og marginerne er under, hvad der er bæredygtigt for industrien i det lange løb," skriver selskabet i meddelelsen.

Den dystre vurdering kommer på trods af, at selskabet sidste år formåede at øge driftsindtægterne med 11 pct. Mens de blev løftet til 469,1 mio. dollars i 2016, blev det imidlertid til et nyt minus på bundlinjen på 96,2 mio. dollars før skat, hvilket dog var omkring en halvering af et underskud på 191,7 mio. dollars i 2015.

Ved årsskiftet opererede det norske selskab en flåde på 46 fartøjer. Heraf var ti skibe lagt op.

Finansieringsplan kan opsiges

Rederiet oplyser i regnskabet, at godkendelsen af en finansieringsplan, der blev annonceret i sommer, fortsat er afhængig af, at selskabet når frem til en aftale med dets obligationsejere om at forlænge udløbsdatoerne.

"En formel samtale med obligationsejerne vil påbegyndes. Men hvis selskabet ikke er i stand til at nå til enighed med sine obligationsejere, vil aftalerne om finansiel lettelse og lempelse af gældspagter, som blev gjort tilgængelige under finansieringsplanen, blive opsat og selskabets fortsatte drift vil blive mindre sikker," skriver Siem Offshore i regnskabet.

Siem Offshore har en gæld på 1,5 mia. dollars.

Siem aflyser den sidste kontrakt med Remontowa

Siem Offshore sløjfer nybygning fra polsk værft

Kristian Siem kan blive storaktionær i Farstad

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere