EnergiWatch

Maersk meldes igen tæt på kontrakt om iransk oliefelt

Ifølge Bloomberg er Maersk Oil tæt på at underskrive en udviklingskontrakt med det iranske olieselskab NIOC.

Maersk Oil er "snart" på vej til at underskrive en udviklingskontrakt med det statsejede iranske olieselskab, NIOC, rapporterer Bloomberg News.

Oplysningerne stammer fra det iranske nyhedsbureau Mehr, der citerer landets viceolieminister Ali Kardor for at sige, at en aftale er indgået.

Maersk Oil-aftalen omfatter oliedelen af offshorefeltet South Pars. South Pars ligger i samme farvand som Al Shaheen-oliefeltet, hvor Maersk Oil havde arbejdet i 25 år, indtil det mistede licensen sidste år.

Maersk Oil har tidligere sagt, at det havde underskrevet en hensigtserklæring omkring South Pars.

"Detaljerne er kommercielt fortrolige på det her tidspunkt, og vi vil forsætte vores dialog med de iranske myndigheder," lød det fra selskabet i et skriftligt svar til Berlingske Business sidste år.

NIOC har også indgået aftaler selskaberne Lukoil, Wintershall og Total.

Maersk Oil er en del af energiforretningsbenet i Mærsk-koncernen, som ligger uden for hovedsatsningen på shipping og logistik.

Dongs topchef åbner for fusion af oliebutikken

Synkende Tyra-felt truer norsk gasfelt

Maersk nedtoner betydning af Shells exit i Nordsøen

Maersk Oil-chef: Ikke optimalt med to heste i Tyra-spillet

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere