EnergiWatch

Irak har skåret olieproduktionen ned med 160.000 tønder per dag

Et af de centrale lande i Opec-aftalen ser ud til at holde, hvad de lovede.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Irak bekræfter nu, at landet har sat olieproduktionen ned med 160.000 tønder om dagen og dermed er på vej til at leve op til aftalen med Opec om at sætte produktionen ned. Det skriver Bloomberg News.

Irak har samlet lovet at skære produktionen ned med 210.000 tønder olie om dagen i forhold til produktionen i oktober sidste år.

Landet, der ligger ved den Persiske Golf, ventes at udskibe 3,64 mio. tønder olie per dag i februar fra havne i den sydlige Basra-provins. Det er mere end i december, hvor der dagligt blev sejlet 3,51 mio. tønder per dag.

Ifølge Giovanni Staunovo, der er råvareanalytiker fra UBS, vil en lavere produktion snart udmønte sig i en lavere eksport, da Irak ikke har kapacitet til at have en masse olie på lager, der kan afskibes i takt med at produktionen falder, skriver Bloomberg.

Den stigende olieeksport fra Basra har fået nogle analytikere og handlere til at stille spørgsmålet, om Irak var i stand til at opfylde aftalen med Opec.

Landets statsoliefelter producerer omkring 400.000 tønder olie om dagen - eller 10 pct. mindre end Iraks totale produktion, viser data fra det irakiske olieministerium fra september. I december eksempelvis blev der samlet pumpet omkring 4,61 mio. tønder olie op af undergrunden om dagen, skriver Bloomberg.

Tirsdag eftermiddag koster en tønde Nordsøolie 54,66 dollar, hvilket er 0,6 pct. mindre end mandag. På samme tid ligger en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI , i et tilsvarende fald til 51,65

Oliepris konsoliderer sig efter stigninger

Første olie for Aker BP feltet Ivar Aasen

Forsiden lige nu

Danfoss-direktør: "Det er fuld kraft frem"

Det er lykkedes for den danske industrigigant at løfte både omsætning og resultat markant i 2017, men forventningerne til det indeværende år er store, og det samme er pengepungen, der skal bruges på både udvikling og opkøb. Her ser Danfoss blandt andet et stort potentiale i elektrificering.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere