EnergiWatch

Transocean frifundet i norsk maratonsag om udbytteskat

Borerig-selskabet Transocean har ved en norsk appelret fået medhold i en årelang sag om påstået unddragelse af skat på udbytte, der blev udbetalt via et selskab i Danmark til Cayman Islands.

Foto: GDFSuez

Borerig-selskabet Transocean, der har sit hovedkvarter i Schweiz og er børsnoteret i New York, er ved en domstol i Norge blevet frifundet i en langvarig sag om påstået skatteunddragelse i forbindelse med udbytteskat. Med frifindelsen undgår Transocean at skulle betale omkring 400 mio. norske kroner, ca. 47 mio. dollars, tilbage til den norske statskasse. Det skriver flere medier.

Transocean fik for to år siden medhold i samme sag, der blev ført som en kriminalsag anlagt af norsk politi, og hvor de norske skattemyndigheder efterfølgende er blevet dømt til at betale godt 42 mio. norske kroner eller 5,1 mio. dollars i kompensation til rigselskabet og dets to advokater. Den norske anklagemyndighed meddelte forleden, at den ikke anker straffesagen.

Afgørelsen mandag ved en højere retsinstans, en appelret, blev ført som en civilsag og byggede grundlæggende på samme påstande som i straffesagen. Anklager der nu ophæves af i alt fem fagdommere i en 4-1 afgørelse.

Centralt i sagen, der har trukket tråde til Danmark, er et udbytte på 2,6 mia. kroner, som blev udbetalt fra det norske selskab Transhav AS til det danske moderselskab Transocean Offshore Holding ApS helt tilbage i 2001.

Kort tid efter udbetalte det danske selskab et udbytte til to selskaber registreret i skattelyet Cayman Islands, der ejede det danske selskab, skriver Dagens Næringsliv. På grund af en nordisk skatteaftale var der ikke skat på udbytte fra Transhav AS til det danske selskab.

Ifølge norske skattemyndigheder skulle der udløses skat til Norge af udbyttet, men det har den norske appelret nu afvist.

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere