EnergiWatch

Milliardkrav smuldrer i retsopgøret efter OW Bunkers kollaps

OW Bunkers konkursbo håber fortsat på at skaffe yderligere finansiering til en gigantisk erstatningssag, efter det i første omgang har måttet sætte ambitionsniveauet voldsomt ned.

Foto: OW Bunker

Pengemangel i konkursboet efter den krakkede OW Bunker-koncern har tvunget konkursadvokaterne til foreløbigt at opgive et historisk stort erstatningskrav mod den tidligere ledelse, revisionsfirmaet Deloitte og kapitalfonden Altor. Det skriver Finans.

Specialkurator Søren Halling-Overgaard ønskede oprindeligt at kræve 2,2 mia. kr. i erstatning, men den 23. december sidste år stævnede han i stedet parterne for det markant mindre beløb 400 mio. kr. ved Retten i Aalborg. Det skyldes, at OW Bunkers kreditorer ikke vil betale flere penge ind til konkursboet for at gennemføre retssagen, og dermed er der kun råd til at gennemføre en sag med et væsentligt mindre krav.

"Som følge af den økonomiske situation i konkursboerne er det ikke muligt at indtale det fulde krav på nuværende tidspunkt," hedder det i den cirka 600-sider lange stævning.

Søren Halling-Overgaard tager dog også forbehold for at forhøje beløbet senere, og ifølge Finans' kilder arbejder advokaterne i konkursboet fortsat på at skaffe yderligere finansiering.

Konkursadvokat i OW Bunker vil sagsøge ledelse, kapitalfonden Altor og Deloitte for 2,2 mia. kr.

Tusindvis af små aktionærer stævner ex-topfolk i OW Bunker

OW-sager for millioner kan trække i langdrag i USA

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs