EnergiWatch

Sherwood-skoven undersøges for skifergas

Robin Hoods hjemstavn skal muligvis lægge skovbund til boringer af skifergas i fremtiden.

Robin Hood og hans raske svende må måske vige pladsen for kemiselskabet Ineos og dets raske rigge.

Den fra Robin Hood kendte Sherwood skov omkring Nottingham i England kan blive genstand for en større miljøstrid, efter at kemiselskabet Ineos har besluttet at undersøge undergrunden for forekomster af skifergas.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Hvis der findes gas, kan der således 200 meter fra det berømte 1000 år gamle egetræ, Major Oak, som i historierne udgør hovedkvarter for Robin Hood, snart blive etableret såkaldte fracking-stationer, der borer efter skifergas. Planerne har skabt udbredt forargelse blandt miljøforkæmpere i England.

"Jeg kan ikke nævne noget mere ikonisk i den britiske tankegang at gå efter. Man skulle tro, at de ville have lært af nogle af de andre fracking-selskaber og undgået Major Oak, men de er gået direkte efter det," siger Guy Shrubsole, en aktivist fra miljøbevægelsen Friends of the Earth, til The Guardian.

Kemiselskabet Ineos lover, at det vil have miljømæssige overvejelser såsom Major Oak in mente, men understreger videre, at det vil være "vanvittigt" ikke at udforske den britiske undergrund for forekomster af gas. Indtil videre er Ineos' ansøgninger om at lede efter gas i Nottingham-området dog blevet afvist, skriver The Guardian.

England klar med nye skifergas-licenser

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs