Avis: Maersk vil købe mindre it-selskaber

Maersk Group vil som led i sin nye strategi om at blive stærkere digitalt se sig om efter opkøbsmuligheder blandt mindre techvirksomheder og herunder opstatsvirksomheder.
Foto: /ritzau/Thorkild Amdi
Foto: /ritzau/Thorkild Amdi
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Opkøb af små iværksættervirksomheder inden for it- og tech-området er på dagsordenen hos Maersk som led i gruppens nye strategi om blandt andet en massiv digitalisering af industrikæmpen, der blev lanceret på selskabets kapitalmarkedsdag d. 13. december. Det skriver Berlingske Business.

"Vi har ikke købt opstartsvirksomheder endnu, men det er noget, vi kigger på, og det er noget, som kan ske," siger Jakob Stausholm, finans- og transformationsdirektør til avisen.

Interessen i mulige opkøb og i det generelle større fokus på digitalisering skyldes især øget konkurrence f.eks. fra den store online-tjeneste Amazon, som også vil ind på transportområdet og sende varer direkte fra fremstilling til kunden. Det er Maersk nødt til at reagere på ifølge avisen.

"Vi har arbejdet med det her i flere år. Men vi har bevidst ikke fortalt for meget om det, så andre ikke kunne kopiere det, som vi går og laver," siger Jakob Stausholm til Berlingske Business.

Maersk-boss fastholder Tyra-ultimatum: Vi bluffer ikke

Statoil sælger møgbeskidt forretning med stort tab

Massiv dollarstyrkelse på uventet Fed-melding

Castberg field nears final investment plan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs