EnergiWatch

Mærsk satsede alt på olien - og tabte

ANALYSE: Hvis bare olieprisen artede sig og for alvor kunne stige, ville det hele ikke være så slemt for A.P. Møller-Mærsk. Problemet er, at hele konglomeratet - også rederiaktiviteterne - har det bedst med en høj oliepris.

Foto: Maersk Oil, Pressefoto

Med et omfattende olieprisfald, der nu har varet i over to år, er det ikke underligt, at  A.P. Møller -Maersk A/S har sit at slås med. Nok er olien steget lidt på det seneste igen, men det ændrer ikke på, at alle forudsætninger grundlæggende ser ud til at være forvandlet for Danmarks største virksomhed.

For 10 år siden steg olieprisen til over 50 dollars, og alle faldt i svime. Nu har den været faldet til under 50 dollars, og så er verden af lave. Det er med Mærsk-direktør Søren Skous ord et spørgsmål om at skære omkostningerne til, hvis olieselskaber som Maersk Oil skal kunne tjene penge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs