EnergiWatch

Statoil: Oliemarkedet vil vende hurtigere end ventet

Opec-aftale hjælper oliemarkedet hurtigere på benene end forventet, mener Statoil-boss.

Foto: PR-foto: Harald Pettersen

Oliemarkedet vil blive rebalanceret hurtigere end ventet, mener den norske oliegigant Statoils administrerende direktør, Eldar Sætre.

Det skriver Reuters.

Det skyldes den nylige aftale, der blev indgået mellem Opec-landene, hvori de er blevet enige om at mindske den daglige olieproduktion fra 33,6 mio. tønder til 32,5 mio. tønder for at understøtte priserne på den sorte råvare.

"Vi har i bund og grund indikeret, at rebalanceringen ville starte på et tidspunkt i løbet af 2017. Jeg tror, Opec-aftalen vil skubbe rebalanceringen til starten af 2017, i takt med at aftalen træder i kraft," siger Eldar Sætre til Reuters.

Som et resultat af, at efterspørgslen har indhentet udbuddet, ventes oliepriserne at stige til 60 dollar per tønde, skriver Reuters.

"Der vil være volatilitet, og på et tidspunkt vil vi se højere priser drevet af manglende investeringer," siger direktøren og tilføjer:

"På et tidspunkt vil vi se højere priser end 60 dollar per tønde på grund af udskudte investeringer, men jeg tror ikke, at vi vil se virkningen af det næste år, fordi tidshorisonten er længere."

Tirsdag koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 54,70 dollar.

Dong taber igen gaskamp til Maersk i Nordsøen

Schlumberger vurderer flere fyringer i Norge

Indianere frygter Trumps støtte til omstridt olieledning

Oliepriser er let vigende

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs