EnergiWatch

Analyse: Russisk oliereduktion er skjult trumfkort i Opec-trick

Fokus har entydig været på Opec-landene oven på sidste uges store olieaftale. Men markedet overser, at det måske vigtigste element kom fra et ikke-Opec land, vurderer internationalt analysehus. Kraftig stigning i oliepris kan være på vej.

Foto: /ritzau/Nabil al-Jurani/Arkiv

Fokus var på landene i Mellemøsten – og især Saudi Arabien – da Opec i sidste uge nåede til enighed om at skære den daglige olieproduktion med 1,2 mio. tønder om dagen i 1. halvår af 2017. En aftale der har udløst kraftig stigning i olieprisen og en genvunden tiltro til oliemarkedet globalt.

Men markedet har i vid udstrækning fokuseret på den forkerte halvdel af aftalen. For hvor det var mere eller mindre forventeligt, at Saudi Arabien ville gå med til en reduktion af olieproduktion, er det langt mere overraskende, at en række olieproducerende lande uden for Opec har indvilliget i at reducere produktionen. Det vurderer det globale analysehus S&P Global Platts.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs