EnergiWatch

Medie: Opec vil sænke produktionen med 1,1 mio. tønder

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at medlemslandene er blevet enige om at mindske den daglige olieproduktion fra 33,6 mio. tønder til 32,5 mio.

Foto: Ronald Zak/AP/Polfoto

En kilde i Opec fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at medlemslandene onsdag er blevet enige om at mindske den daglige olieproduktion fra 33,6 mio. tønder til 32,5 mio.

Det er første gang siden 2008, at foreningen af olieeksporterende lande, Opec, har valgt at skære i den daglige olieproduktion.

Olieprisen er faldet markant siden midten af 2014, hvor en tønde olie hentet i Nordsøen blev solgt for et pænt stykke over 100 dollar.

Nu er prisen langt under det halve, og det gør ondt i lande som Saudi-Arabien, der har baseret mere eller mindre hele sin økonomi på oliepenge.

En delegeret ved Opec-mødet i Wien bekræfter ligeledes oplysningen til nyhedsbureauet Bloomberg.

En aftale om sænkelse af olieproduktionen er dog ikke blevet bekræftet fra officielt hold.

Det ventes, at der bliver et officielt pressemøde klokken 16 onsdag.

Bloomberg skriver, at prisen for en tønde Nordsø-olie steg 7,6 pct. til 49,9 dollar, umiddelbart efter at medierne begyndte at skrive om den nye aftale.

Når sammenslutningen er solidarisk har den stor indflydelse på olieprisen. Eksempelvis tredoblede organisationen olieprisen i 1973, da man skar voldsomt i produktionen.

Det resulterede i Danmark i billøse søndag.

Opec, der blev startet i 1960, producerer lidt over 40 pct. af al den olie, der bliver brugt i verden.

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs