EnergiWatch

Statoil får topplacering i oliekæmpernes klimakamp

De store europæiske olieselskaber trumfer deres amerikanske modparter i omstillingen til en mindre CO2-udledende fremtid. Klimavenligere investeringer sker dog forsat på lavt blus.

Norske Statoil har oliebranchens bedste klimastrategi. Det konkluderer organisationen Carbon Disclosure Project (CDP) i en ny analyse, hvor 11 af verdens største olie- og gasselskaber er blevet rangeret i forhold til, hvor godt rustet de står i forhold til en mindre kulstofudledende fremtid. Bedømmelsen er foretaget ud fra fem parametre, der rangerer fra energimiks til investeringer i klimavenligere teknologier.

"Statoil præsterer stærkt på tværs af de fleste centrale områder," konkluderer organisationen med henvisning til blandt andet nordmændenes høje andel af gas i porteføljen, den laveste udledningsintensitet fra produktionen og en i sammenligningen bedre håndtering af metangasser og udledning fra flaring.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs