EnergiWatch

Milliarder af tønder skiferolie fundet i Texas

USA's lagre af tilgængelig skiferolie er meget større end hidtil antaget. Et nyt område med 20 mia. tilgængelige tønder er netop lokaliseret i Permian-bassinet.

Det enorme amerikansk Permian- bassin i Texas har siden 1920'erne givet amerikanske oliebaroner smør på brødet, og strømmen af det sorte guld er langt fra slut. Faktisk kan der med frackingfænomets fremkomst slås nye rekorder for olie- og gasmængderne i fremtiden.

Senest har US Geological Survey udsendt et nyt estimat – det største, statsgeologerne nogensinde har foretaget - på hele 20 mia. tønder tilgængelig skiferolie, og intet mindre end 16 billioner kubikfod (453 mia. kubikmeter) skifergas.

Det er i den relativt upåagtede Wolfcam-formation i midtsektionen af Permian, (Midland Basin), at de saftige mængder gas og olie gemmer sig.

Statsgeologerne betegner råstofferne som uopdagede, men udvindbare. Hvis de har ret, er der tale om et felt, der er tre gange så stort som USA's hidtil største skiferfelt, Bakken i North Dakota.

Norske e24 noterer sig, at der er blevet udvundet olie i området siden 1980'erne, hovedsageligt med vertikale brønde. I nyere tid har fracking og horisontale boringer domineret, og i dag er der over 3.000 sådanne brønde i Wolfcam-feltet.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs