EnergiWatch

Flere tankskibe bliver brugt som lagre i Nordsøen

Der er plads mangel på land, og derfor bliver flere tankskibe lige nu brugt som flydende olielagre i Nordsøen. Det fortæller operatøren Tankers International til Bloomberg News.

Foto: DHT

Pladsmangel på land har fået olieselskaberne til at booke et stort antal tankskibe i Nordsøen, som lige nu bliver brugt som flydende lagre.

Ifølge operatøren Tankers International er der i øjeblikket 14 til 16 Aframax-skibe, som opbevarer op til ni mio. tønder råolie. Det skriver Bloomberg News.

Mængden af råolie ombord på tankskibe kan samtidig stige den kommende måned, da producenterne i Nordsøen ventes at skrue op for hanerne forud for det kommende Opec-måned.

Her skal medlemslandene i sammenslutningen finde frem til detaljerne i det produktionsloft, som blev aftalt i oktober.

Det har fået alle producenter, både i og uden for Opec, til at sætte fart under produktionen på et marked, som i forvejen er plaget af overkapacitet.

Der kan være flere grunde til, at tanksskibe bliver brugt som flydende lagre. I nogen tilfælde skyldes det, at selskaberne tror på, at olieprisen vil stige inden for kort tid, og at det derfor kan betale sig at have råolien ombord på skibene i stedet for på land.

Tankers International vurderer dog, at den nuværende situation skyldes, at der ikke er tilstrækkeligt med lagerplads på land i Nordvesteuropa, skriver Bloomberg News lørdag.

Olien falder på øgede mængder fra Opec - og Trump-frygt

Olie hober sig op på skibe i Nordsøen

Stadigt flere tankskibe ligger stille med lasten fuld 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs