Investorer om Mærsk: En fuld opsplitning er det eneste rigtige

A.P. Møller - Mærsk bør forsætte med planerne om at splitte energiområdet op i selvstændige enheder, mener investorer.
Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling

Investorerne er glade for planerne om en fuld opsplitning af hele det nye energiområde i A.P. Møller-Mærsk, skriver Berlingske Business.

"Som vi ser det, er det det eneste rigtige. At have et drillingselskab og en olieoperatør i samme selskab er mildest talt en sjov konstruktion. Det finder man ikke ret mange steder, og det vil ikke give ret meget mening," siger Kim Korsgård Nielsen, porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management, til Berlingske Business.

Det er kommet frem, at A.P. Møller-Mærsk sigter mod at sende flere af koncernens energi­selskaber selvstændigt på børsen. Dermed står den nye forretningsdivision Maersk Energy til at blive opløst, næsten inden den er dannet.

A.P. Møller-Mærsk oplyste i september, at koncernen i første omgang står til at blive opdelt i to enheder – et transportområde og en energidel. Men mens selskaberne i Maersk Transport med Maersk Line i spidsen har flere synergier mellem sig, er det ikke tilfældet i ­Maersk Energy. Området består af olieselskabet Maersk Oil, forsyningsvirksomheden ­Maersk Supply Service, tankrederiet Maersk Tankers og Maersk Drilling, som udlejer borerigge.

Mærsk-familien arbejder på bølge af børsnoteringer for energiforretningen

Maersk Oil sælger ejerandel i britisk oliefelt

Maersk tæt på oliekontrakt i Iran

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud