EnergiWatch

Danske Bank nedskriver på kunder i olieindustrien

De hårde tider i olieindustrien kan mærkes hos landets største bank.

Foto: Royal Dutch Shell PR

Danske Bank foretager nedskrivninger på nogle af bankens engagementer med store kunder inden for olieindustrien. Det er kunder, der ligger inden bankens forretningsområde Corporates & Institutions, som rummer de største virksomhedskunder og institutionelle investorer.

I tredje kvartal havde Corporates & Institutions nedskrivninger på 468 mio. kr. mod en indtægt på 11 mio. kr. i samme periode sidste år, og for årets første tre kvartaler udgør nedskrivningerne i divisionen 789 mio. kr. mod stort set ingen nedskrivninger i de første ni måneder af 2015.

"Stigningen var hovedsagelig relateret til nedskrivninger på engagementer med underleverandører i oliebranchen. Prisen på olie nåede for nylig et niveau på omkring 50 dollar pr. tønde, hvilket har skabt en mere stabil situation for de olieselskaber, der borer på den norske kontinentalsokkel. Det forventes dog at vare nogen tid, før den fulde effekt af stabiliseringen kan mærkes hos underleverandørerne i branchen," skriver Danske Bank i regnskabet.

Mærsk-familien arbejder på bølge af børsnoteringer for energiforretningen

Siem Offshore frem på driften i tredje kvartal

Olien sendt på retur efter lagertal

Irak vil pumpe løs: Vi har brug for oliemilliarder i kampen mod IS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs