EnergiWatch

Statoil dropper kontrakt med Stena-rig

Statoil er løbet tør for opgaver til riggen Stena Don på Troll-feltet, og derfor har det norske olieselskab opsagt kontrakten med Stena Drilling fra november. 180 ansatte ser dermed ud til at stå uden arbejde.

Det norske olieselskab Statoil har opsagt kontrakten på en rig fra Stena Drilling fra november, hvor 180 ansatte risikerer at stå uden arbejde.

Medarbejdernes fagforening Energiforbundet Safe oplyser tirsdag, at riggen Stena Don står uden opgaver på feltet Troll fra næste måned. Den vil derfor komme i oplæg, lyder det fra forbundet.

Safe håber dog på, at riggen snart skal bruges igen til at lede efter olie og gas på den norske sokkel, så de ansatte atter får noget at lave.

"Det er for tidligt at sige, hvad der sker, men vi håber jo, at det er muligt at finde en solidarisk løsning, så de ansatte kan blive i selskabet, og riggen kan blive operativ igen med kort varsel," udtaler Safes leder i Stena, Stig-Rune Refsvik, i en meddelelse.

Han fortæller, at fagforbundet nu vil samarbejde med Stena Drilling, som er en del af Stena Group, for at finde nye muligheder for riggen.

"Det ser ud til, at Statoil har de rigge, de har brug for, så vi håber, at forhandlinger med andre selskaber kan få os hurtigt tilbage i drift," udtaler Stig-Rune Refsvik.

Stena Drilling har fire boreskibe og tre boreplatforme. Ifølge Stena Groups hjemmeside står Drilling får 25 pct. af gruppens samlede omsætning.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs