EnergiWatch

Amerikanerne bruger benzin som aldrig før

Tankstationer sætter rekord for salget af fossile brændstoffer.

Selvom stadigt flere Tesla'er suser udenom tankstationerne, er der ikke tegn på krise i USA's benzin-branche. I hvert fald bliver der stadig pumpet store mængder fossilt brændstof i pick-up trucks, sports utility vehicles og den øvrige samling af benzinslugere, som den typiske amerikaner kører rundt i. Faktisk er der så mange oktaner i salget på tankstationerne, at september 2016 blev en rekordmåned for USA's benzin-salg sammenlignet med samme måned i andre år.

I tørre tal blev der leveret 9,4 millioner tønder benzin til de amerikanske tankstationer hver eneste dag i september. Det er en stigning på 1,1 pct. i forhold til samme måned i fjor, og det højeste for en september måned, der er målt siden 2007.

Også den kvartalsvise statistik viser stigning i amerikanerbilernes brug af gasoline, viser nye tal fra American Petroleum Institute, API.

Ifølge APIs cheføkonom, Erica Bowman, er det bemærkelsesværdigt, at september-rekorden kom efter at feriesæsonen med det traditionelt største benzinsalg er slut.  Biltrafikken er nemlig en indikator på ændringer i amerikanernes økonomi:

"Det betyder, at økonomien flytter sig i den rigtige retning med flere mennesker, der er i arbejde og på shopping," siger hun.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs