Statoil evakuerer olieplatform efter brand

En del af mandskabet på en norsk olieplatform måtte evakueres søndag formiddag, fordi der udbrød brand på platformen. Branden blev slukket efter tre timer.
Foto: Harald Pettersen - Statoil
Foto: Harald Pettersen - Statoil

Statoil måtte evakuere flere medarbejdere fra olieplatformen Statfjord A, da der udbrød brand i en pumpe søndag morgen. Det skriver Statoil i en meddelelse, hvor selskabet også fortæller, at ingen medarbejdere kom til skade.

Branden blev opdaget klokken 8.20, og omkring klokken 11 rapporterede lederen af platformen tilbage, at ilden var blevet slukket.

20 medarbejdere blev hentet med helikopter og fløjet til olieplatformen Statfjord B, og de resterende medarbejdere, som ikke havde ansvar for opgaver ved nødsituationer, blev sendt i redningsbådene. De bliver ifølge pressemeddelelsen hentet nu og samlet på platformen.

I efteråret 2015 var Statfjord A i søgelyset hos myndighederne på grund af at olielæk. Slangen som brugtes til at laste olien sprang læk, og mellem seks og syv kubikmeter olie spildtes i havet. Myndighederne har siden konkluderet, at det skyldtes rust på slangen på grund af manglende vedligehold.

Statfjord-platformene ligger på grænsen mellem den britiske og norske del af Nordsøen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også