Medie: Marked for dekommissionering på 87 mia dollars i Nordsøen

Alene i den britiske del af Nordsøen skal der bruges 87 mia. dollars over de næste 30 år på dekommissionering af offshorefaciliteter, skriver Rigzone.
Foto: Maersk Drilling PR
Foto: Maersk Drilling PR
LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Markedet for dekommissionering af offshoreinstallationer er enormt stort, og i løbet af de kommende 30 år skal der alene i Nordsøen bruges 87 mia. dollars på dekommissionering.

Det estimerer The Decommisisoning Company, skriver Rigzone.

Derfor kan man flere steder i branchen også allerede mærke en stigende interesse for dekommissionering. Blandt andet hos konsulenthuset Jee Ltd., skriver Rigzone.

"Jeg vil sige, at der formentlig har været en 50 procents stigning i efterspørgslen på information eller tilbud, der er kommet ind alene i de sidste seks måneder," siger Jonathan McGregor, der er head of engineering for olie- og gasdivisionen i Jee Ltd.

Omkostningerne hos olieselskaberne til at tage offshoreinstallationer ned stiger hastigt.

"Vi forventer, at omkostningerne til dekommissionering vil overstige udgifterne til udvikling i 2022. Aktiviteterne i den modne del af den britiske del af Nordsøen vil blive fokuseret i højere grad mod dekommissionering i løbet af det kommende årti," siger Fiona Legate, der er olieanalytiker hos Wood Mackenzie til Rigzone.

Tidligere på året skønnede analysehuset Douglas-Westwodd, at i alt 150 platforme skal forlade Nordsøen i løbet af de kommende ti år. Samtidig kom et estimat på, at mere end halvdelen af den dekommissionering, der vil finde sted i løbet af de næste 25 år vil ske i perioden 2019 til 2026.

Norsk Olje & Gass: Sådan investeres der frem til 2020

Shell overvejer sin fremtid i Nordsøen 

Nordsøen kan miste 150 platforme over ti år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også