EnergiWatch

Maersk Supply Service får stor ordre af Maersk Oil

Maersk Oil har tildelt sit trængte søsterselskab Maersk Supply Service ordren på destruktion af platformen Janice i den britiske del af Nordsøen, der sikrer beskæftigelse til 10 fartøjer.

Maersk Supply Service har sikret beskæftigelse for op til 10 af offshorerederiets fartøjer frem til sommeren 2018 for Maersk Oil i den britiske del af Nordsøen. Det oplyser rederiet i en meddelelse fredag.

Maersk Supply Service får det projektmæssige ansvaret for services i forbindelse med dokommissionering i olieplatforment Janice i den centrale del af Nordsøen, som Maersk Oil UK sidste år bebudede nedlukning af.

Alle tre typer af fartøjer i Maersk Supply Service, ankerhåndteringsskibe (AHTS) og såkaldte Platform Supply og Subsea Support-fartøjer skal anvendes til opgaven, hvor rederiet sammen med tre underleverandører får ansvaret for destruktion af platformen.

CEO i Maersk Supply Service, Jørn Madsen, ser et væsentligt potentiale i markedet for dekommissionering af udtjente platforme, siger han i meddelelsen.

Virksomheden er i lighed med resten af supply-sektoren hårdt ramt af den svagere aktivitet i olie- og gasindustrien. 

Maersk Supply Service annoncerede fornylig frasalg af 20 fartøjer og afskedigelser af 400 medarbejdere. I alt 10 skibe forventes at forlade flåden inden udgangen af 2016.

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs