EnergiWatch

Partnere til omstridt gasledning nægter at lukke døren

Sagen om den russiske gasledning, der skal ligge i Østersøen, får nu yderligere en vinkel. For det joint venture mellem Gazprom og fem andre parter, der blev lagt i graven af polske myndigheder, har som en anden zombie rejst sig fra de døde.

Man kunne fristes til at tro, at aftalen mellem Gazprom og partnerne var død og borte, og at planerne om et samarbejde ville forgå, efter at polske myndigheder satte et sværd gennem samarbejdes hjerte. Men nu har parterne fundet en måde at få finansieringen til at bestå.

Det skriver Reuters.

Egentlig havde den polske monopol-vagthund stukket en kæp i hjulet på joint venture samarbejdet mellem Gazprom og de fem partnere, Uniper, Wintershall, Shell, OMV og Engie. Men allerede dengang var Gazprom ude og sige, at partnerne nok skulle finde alternative måder at bidrage på.

Og nu bakker Uniper op.

"Vi har ikke lukket døren til Nord Stream II," siger Klaus Schaefer, der er adm. direktør hos Uniper, til Reuters og fortsætter:

"Vi vil komme i tanke om noget smart."

Støtte udenom myndigheder

Det er ifølge Reuters endnu ikke på plads, hvordan selskaberne vil gribe det an, men mediet skriver, at kilder i samarbejdet beretter om, at man forsøger at finde måder, hvorpå man kan bringe samarbejde ud af de polske myndigheders område.

"De vil fokusere på at tilbyde kapital eller som aktionær på anden vis yde finansiering til projektet på en måde, så det ikke udløser behov for godkendelse fra de polske myndigheder," siger Charles Bankes, der er partner i advokatselskabet Simmons & Simmons, til Reuters og fortsætter:

"Hvis de ændrer på måden deres rettigheder er tilknyttet deres ejerandele vil de måske kunne opnå det. De vil måske yde ansvarlig lånekapital snarere end decideret egenkapital."

Gazprom bygger omstridt gasledning selv

Østeuropæere sender gasbøn til Danmark

Rusland spiller skak med dragen

Ukraine vil have russisk gasledning droppet

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Netselskab har fået armene ned igen

Videbæk Elforsyning vil sandsynligvis alligevel blive omfattet af de skærpede habilitetskrav, da de ejer 8,25 pct. elhandelsselskabet Samstrøm. "Vi gav nok lidt for meget credit til embedsværket," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs