EnergiWatch

Norsk olieserviceselskab ramt af kunders udskydelser

Faldet i oliepriserne presser indirekte et norsk olieselskab, der må se omsætningen skrumpe ind med 500 mio. kr.

Norske Bw Offshore, der leverer skibe og services til olieindustrien, er hårdt presset af nedskæringerne hos kunderne oven på faldet i oliepriserne. I andet kvartal dykkede selskabets omsætning til 172,5 mio. dollar fra 243,7 mio. dollar i samme periode sidste år, mens nettoresultatet er vendt fra et overskud på 19,6 mio. dollar til et underskud på 4,4 mio. dollar.

"Olie og gasmarkederne fortætter med at være udfordrende og feltudviklinger bliver fortsat udskudt på tværs af industrien. Selskabets forventninger om en lav markedsaktivitet med få kontrakttildelinger forbliver uændrede," skriver Bw Offshore.

Af regnskabet fremgår det endvidere, at selskabet har et mål om at reducere offshore-mandskabsomkostningerne med 10-15 pct., og R&M (reparations- & vedligeholdelsesomkostninger, red) med 10 pct. gennem højere effektivitet, genforhandlede leverandøraftaler og udlicitering.

Bw Offshore har to danskere i bestyrelsen. Det er Dong Energys bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, og den tidligere topchef for rederiet Norden, Carsten Mortensen.

Selskabets aktien falder på børsen i Oslo mandag med 2,9 pct. til 0,33 norske kr.

BW Offshore sikrer 500 mio dollars i ny likviditet

Maersk Tankers er et lyspunkt i svært shippingmarked

Kristian Siem forklarer nye afskedigelser i Subsea 7

"Stakkels Jim" 

Mere fra EnergiWatch

Seadrill-datterselskab får forlænget henstand med gæld

Et datterselskab under rigselskabet Seadrill, der er under konkursbeskyttelse, har fået forlænget henstand med et obligationslån til 28. maj. Det skyldes, at Seadrill er igang med at forhandle en restruktureringsaftale for selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs