EnergiWatch

OK sagsøger sin nye benzin-konkurrent

Den canadiske køber af blandt andet Shell og Statoils tankstationer i Danmark er blevet slæbt i Sø- og Handelsretten af OK, der føler sig krænket.

Foto: Fra Twitter

De to største benzinselskaber i Danmark er røget i totterne på hinanden. OK har hevet canadiske Alimentation Couche-Tards i Sø- og Handelsretten med anklagen om, at canadiernes mange nye tankstationer under brandet Circle-K har et logo, der i for høj grad ligner OK's eget. En anklage selskabet mener understøttes af en undersøgelse, hvor selskabet har spurgt en række danskere om den mulige forveksling.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Mange kunder har henvendt sig fordi, de tror, vi har skiftet det logo, vi har haft siden 1978. De forveksler deres logo – et K i en cirkel – med vores logo," siger kommunikationschef i OK, Lene Bonde, til avisen.

"Så vi satte os for at undersøge sagen, og spurgte et ret højt antal danskere, hvad de syntes. Rystende mange tror, at deres logo er vores."

Til Ekstra Bladet siger hun, at sagen er endt i retten, fordi Couche-Tard ikke har ønsket at indgå i en dialog. Mens en talsperson fra canadiernes forretning i Danmark siger, at logoerne dels ikke ligner hinanden, og at Circle-K's derudover ikke er udviklet særligt til det danske marked.

Det er ikke første gang, at Couche-Tard er havnet i en usædvanlig sag, der omhandler Circle-K's logo. I foråret gik et billede fra en af deres svenske tankstationer viralt på de sociale medier, da tre flagstænger prydet med hver deres store K gav nogle ganske uheldige associationer.

Statoils nye navn har skabt et uheldigt problem

Det er således ikke kun i Danmark, at der er dukket mange tankstationer op med navnet Circle-K. Imidlertid har Couche-Tard længe været aktiv på det danske marked, eftersom canadierne allerede i 2012 købte Statoil Fuel & Retail - og dermed nordmændenes tankstationer i en række lande.

Dog valgte selskabet at køre disse stationer videre under det eksisterende Statoil-brand. Først efter opkøbet af Dansk Shell tidligere i år blev stationerne omdøbt under sit nye navn og logo.

Hvorvidt retten mener, at dette ligner OK's i for høj grad, er der endnu ikke truffet afgørelse om.

Statoil-stationer skifter navn

To selskaber får ok af EU til at dele rovet fra Dansk Shell

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs