EnergiWatch

Skou om slunken oliefremtid: "Jeg har svært ved at se, hvad vi kan gøre ved det"

Maersks olieproduktion står foran en brat opbremsning til juli næste år. Tabet af en kontrakt i Qatar vil betyde, at man mister 40 pct. af sin berettigede produktion, og på den korte bane har koncernchef Søren Skou ikke noget svar på, hvordan man skal løse den udfordring. Indtil videre må selskabet forberede sig på to års lavvande i olietanken.

Foto: /ritzau/CLAUS BONNERUP

De gennem to år lave oliepriser har været og er stadig en hovedpine af de større for Danmarks største olieselskab.

Fredag har Maersk Oil i lighed med resten af koncernen udsendt sit regnskab for første halvår, og selvom en strikse omkostningsreduktioner og lavere break even-priser er med til at lægge en dæmper på nedgangen, så er der stadig tale om et olieselskab i uføre. I andet kvartal hentede man et driftsresultat på 755 mio. dollar - små 100 mio. lavere end samme periode sidste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs